Imigranţii au de două ori mai multe accidente rutiere decât italienii

Datele oficiale arata clar ca
13,5% dintre automobiliştii străini sunt implicaţi într-un incident într-un an, faţă de 6,4% dintre italieni. Sunt datele prezentate ieri de Automobile Club d’Italia (Aci), care anunţă cursuri gratuite de conducere în siguranţă pentru străini. Conform datelor Aci, argentinienii, francezii şi nemţii depăşesc puţin media italiană, dar românii, tunisienii, ucrainenii, marocanii şi moldovenii sunt expuşi la un pericol mai mare. Cei implicaţi în cele mai multe accidente sunt egiptenii, peruanii, albanezii şi chinezii.

Situaţia, potrivit Aci, se datorează unor “comportamente şi obiceiuri deformate” ale străinilor, asupra cărora trebuie intervenit, şi pentru că devin un pericol pentru colectivitate. În Italia se înregistrează anual peste 3.800 de morţi în accidente rutiere, 292.000 de răniţi şi daune sociale de peste 30 de miliarde de euro, echivalente cu 2% del PIB.
Aci a lansat un proiect nou, dedicat siguranţei automobiliştilor imigranţi, cu sprijinul SARA Assicurazioni şi ACI Global. Proiectul prevede 1.000 de cursuri de conducere în siguranţă pentru următorii trei ani, care se vor desfăşura la centrul ACI-SARA din Vallelunga, lângă Roma, unul dintre cele mai moderne şi utilate centre de acest fel din Europa.
Ideea este ca cei trei mii de şoferi străini selecţionaţi să devină “ambasadori ai siguranţei stradale” în comunităţile lor.
Ei vor face mai cunoscute reguli cum ar fi folosirea centurilor de siguranţă (şi cele posterioare), a scaunelor omologate pentru transportul copiilor, a dispozitivelor auricolare şi viva-voce pentru celulare şi vor fi informaţi asupra pericolelor conducerii sub efectul alcoolului şi drogurilor.
“Siguranţa stradală nu este o chestiune de rasă sau culoare a pielii, ci un obiectiv pe care Automobile Club d’Italia îl urmăreşte cu acest proiect formativ, cu amprenta valorilor primirii şi integrării. Cultura siguranţei este cheia noastră de boltă pentru o mobilitate responsabilă şi realmente sustenabilă”, a declarat preşedintele Aci, Angelo Sticchi Damiani.
Potrivit preşedintelui SARA Assicurazioni, Rosario Alessi, “destinarea de resurse siguranţei stradale este o investiţie necesară şi inteligentă. Nu doar pentru că suntem Compania oficială a Aci, ci pentru că îl considerăm modul cel mai bun pentru a contribui la reducerea costurilor de despăgubiri pe care sistemul italian îl suportă”.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy

Free Events Calendar Plugin