Mafia mortilor. Atentie la smecheri !

Garda de Finanţe din Latina a efectuat pe 26 februarie cinci arestări – patru italieni şi un român – pentru o serie de escrocherii comise în dauna victimelor accidentelor rutiere. Printre destinatarii mandatelor de arestare, doi avocaţi şi titularul unui cunoscut cabinet care se ocupa de accidente rutiere din Latina.
Acuzaţiile merg de la asociere în scopul comiterii de infracţiuni finalizată cu înşelătorie până la spălare de bani de provenienţă ilicită şi abuz în serviciu. Cabinetul contacta în special imigranţi care au fost implicaţi în accidente grave şi se oferea să se ocupe de procedurile de despăgubire: lichida accidentul şi apoi, datorită delegărilor primite de la victime sau rude, încasa restul de bani. Printre cazurile descoperite, o despăgubire de 770.000 de euro din care victima a primit 100.000. Judecătorul pentru anchete preliminare a dispus şi sechestrarea imobilelor şi conturilor curente ale persoanelor implicate. Potrivit site-ului latina24ore.it, au fost arestaţi şeful cabinetului, întreprinzătorul Stefano Trotta, de 66 de ani, fiul lui, Claudio Trotta de 41, avocat, Pierluigi Palma, de 46 de ani, şi acesta avocat, Andrea Romani, de 41 de ani, colaborator la agenţia de accidente rutiere implicată, şi românul Eugen Olariu, de 29 de ani, mâna dreaptă a lui Stefano Trotta.
La apel lipseşte un al şaselea bărbat: Andrea Trotta de 40 de ani, celălalt fiu al lui Stefano, pe care îl caută Garda de Finanţe. Potrivit investigatorilor, este posibil să se ascundă în România. Stefano Trotta a respins acuzaţiile, spunând că a acţionat pe baza unor procuri scrise în limba maternă de clienţi şi în consecinţă în mod conştient semnate de aceştia care, tot potrivit declaraţiilor sale, au acceptat să încaseze 50% din sumele care erau eventual plătite.
Il Messaggero dă un exemplu de escrocherie: Slavica Djordjevic era o fată de 20 de ani, accidentată şi ucisă de un pirat al străzii în 2009 la Napoli. Copilaşul său de numai şase zile, în cărucior, s-a salvat în mod miraculos din impact. Când femeia era încă internată în spital, rudele sale au fost abordate de grupul lui Stefano Trotta pentru demararea procedurilor de despăgubire. Este unul dintre episoadele puse de Parchet şi de Garda de Finanţe pe seama grupului specializat în înşelătorii legate de accidente rutiere.

Grupul acţiona în manieră relativ simplă. Aborda persoane implicate în accidente rutiere, deseori străini cu o slabă cunoaştere a limbii şi a dreptului italian, propunea să se îngrijească de operaţiunile de despăgubire obţinând delegări pentru fiecare operaţiune. Apoi plătea sume derizorii celor direct interesaţi, băgând în buzunar grosul despăgubirilor obţinute. în cazul fetei de 20 de ani moartă la Napoli, Trotta&Co. ar fi încasat 297.000 de euro în dauna moştenitorilor femeii decedate. În alte cazuri sumele erau şi mai mari. Pentru un alt accident mortal, produs la Velletri, a fost dispusă o despăgubire de peste un 1.100.000 de euro, dar numai 190.000 au fost plătiţi moştenitorilor, 900.000 ajungând în conturile escrocilor.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy

Free Events Calendar Plugin