Chiar și aceștia se temeau că celor doi copii li s-ar putea întâmpla ceva, dat fiind că fostul partener al femeii, Antonio Di Paola în vârstă de 36 de ani, avea un trecut violent, pe numele lui fiind făcute mai multe plangeri de către mama fetei pentru violențele pe care a fost nevoită să le suporte pe când locuiau împreună. La momentul respectiv, bărbatul a amenințat-o pe mama fetei că se va răzbuna și, se pare, a găsit și modalitatea în care să o facă. ”El a spus tuturor că o să se răzbune, dar nimeni nu a crezut că ar putea fi în stare de așa ceva, că ar putea fi în stare de crimă”, a declarat pentru fanpage.it, una dintre rudele fetei.

Teribila crimă s-a produs miercuri dimineață în jurul orei 7,30 când Nicolina se îndrepta către stația de autobuz, la fel ca în fiecare dimineață, pentru a ajunge la școală.

Bărbatul a abordat-o și, conform martorilor, a întrebat-o unde e mama ei pentru că vrea să o omoare. După ce au mai schimbat câteva cuvinte, bărbatul a scos arma și a împușcat-o în cap. Glonțul a lovit-o pe adolescentă deasupra ochiului stâng și s-a oprit în creier, făcând imposibilă intervenția pe cale chirurgicală a medicilor de la spitalul Riuniti din Foggia care au încercat să-i salveze viața, astfel că inima adolescentei de doar 15 ani s-a oprit în jurul orei 19. După ce a împușcat-o, bărbatul a fugit de la locul faptei, fiind găsit câteva ore mai târziu fără suflare. Legiștii au concluzionat că s-a sinucis cu aceeași armă cu care o împușcase pe fata de 15 ani.

Corpurile neînsuflețite ale celor doi, victimă și criminal, se află acum la morga aceluiași spital și urmează să fie preluate de rude