Repatriere decedati. Proiect legislativ: Costurile cu repatrierea trupurilor romanilor morti in strainatate sa fie suportate de statul Roman

Viceliderul grupului PDL din Senat, Marius Pascan, a anuntat, joi, ca a promovat un proiect de lege privind repatrierea corpurilor cetatenilor romani decedati in afara granitelor tarii, potrivit caruia cheltuielile ar urma sa fie suportate dintr-un fond de rezerva constituit la dispozitia Guvernului.

Potrivit senatorului Marius Pascan, in proiectul de lege promovat in aceasta saptamana se mentioneaza ca repatrierea corpului unei persoane decedate poate presupune cheltuieli intre 2.000 si 6.000 de euro, din cauza procedurilor specifice obligatorii si ca exista multe cazuri in care familiile nu au bani suficienti pentru repatrierea ramasitelor pamantesti ale apartinatorilor, iar procedurile ajung sa se intinda pe parcursul mai multor luni, transmite Mediafax.

„Atunci cand familia nu isi poate permite costurile repatrierii celui decedat, chiar daca familia nu este de acord, trupul decedatului poate fi incinerat sau inhumat in statul in care a survenit decesul. Consideram ca este o masura injusta, care lipseste familia acestuia de dreptul de a alege repatrierea celui in cauza. In vederea solutionarii unei asemenea situatii, propunem modificarea actualei reglementari legale pentru a da posibilitatea familiei celui decedat sa poata opta pentru repatriere sau nu”, a spus senatorul.

Acesta a subliniat ca ar fi „descalificant pentru Romania” sa nu plateasca repatrierea corpurilor cetatenilor romani decedati in afara granitelor tarii, dintr-un fond de rezerva constituit la dispozitia Guvernului, in conditiile in care cetatenii romani plecati la munca in strainatate „contribuie din plin la stabilitatea economico-financiara a tarii”, prin banii pe care ii trimit familiilor, dar si prin plata taxelor si a impozitelor catre bugetul de stat.

„Consideram ca este descalificant pentru Romania, un stat european, sa ignore faptul ca sute de cetateni romani zac uneori cu anii in morgile din strainatate, mai ales in situatia in care, de sase ani, romanii din Diaspora solicita guvernelor de la Bucuresti crearea unui fond de urgenta pentru repatrierea celor care mor, plecati la munca in strainatate, si ale caror familii nevoiase nu-i pot aduce acasa”, a conchis senatorul.

Numele meu este Emil Bran si ma ocup de consiliere si asistenta pentru familiile care se confrunta cu problema unui deces in strainatate  si care ne solicita sprijinul in vederea repatrierii corpului neinsufletit acasa, in Romania. Misiunea mea este aceea de a acorda asistenta gratuita persoanelor care se confrunta cu un deces in strainatate. Experienta si profesionalitatea noastra ne permit sa iti dam un raspuns imediat, la orice intrebare ai avea. In fiecare an asistam si consiliem tot mai multe familii care se confrunta cu astfel de situatii. Suntem aici pentru a-ti oferi o solutie imediata la problema cu care te confrunti. Atat eu, cat si colegii mei, te vom consilia despre CEEA CE TREBUIE SA FACI, dar mai ales despre CEEA CE NU TREBUIE SA FACI, in cazul in care te confrunti cu un deces in strainatate. Suntem aici pentru a te ajuta. Te poti baza pe noi pentru a trece mai usor prin aceste incercari.

Puteti apela din strainatate la numarul 004. 0760.715.509 sau 004.0747 610339 . Ne pute-ti trimite datele folosind formularele de contact din prima pagina a siteu-lui web www.airsalm.ro E-mail: airsalm@airsalm.ro /airsalm@yahoo.it Pentru mai multe informatii vizita-ti domeniul nostru web in limba romana www.airsalm.ro
 
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy

Free Events Calendar Plugin