Tânăra provine din zona Munteniei, mai exact din oraşul Drăgăneşti-Olt, din judeţul Olt. În urmă cu doar câteva zile, la vârsta de 27 de ani, românca s-a stins pe patul unui spital din Anglia.

Familia modestă a tinerei femei vrea să o aducă acasă, însă costurile la care sunt expuşi depăşesc cu mult economiile făcute de apropiaţii Codruţei. Totuşi, familia sa speră că o vor înmormânta în ţara ei natală, aşa cum îşi dorea şi femeia. Apropiaţii săi au precizat că tânăra îşi dorea, de pe patul spitalului, să fie adusă acasă, în România, dar condiţia sa fizică şi regulile de spital nu i-au permis acest lucru.

Românca a fost diagnosticată cu o afecţiune extrem de dură, cancer hepatic, extrem de frecvent întâlnit în ultima perioadă, precum şi cu cancer la vezica biliară. Pronosticurile medicilor au descurajat-o din start pe Codruţa. I-au spus că şansele sale de a recupera sunt practic inexistente, iar speranţa sa de viaţă este între şase şi maximum 12 luni. Organismul său extrem de slăbit nu a făcut faţă tuturor investigaţiilor şi procedurilor de recuperare recomandate de medici.

Mai mult decât atât, tânăra a trăit mai puţin de şase luni, chiar dacă medicii spuneau că aceasta este speranţa minimă de viaţă.

Timp de patru luni, a făcut tratamentul numit chimioterapie, însă cancerul i-a afectat întreaga zonă a abdomenului. După ce au observat cât de repede se răspândeşte în organism această afecţiune, medicii i-au spus că mai are de trăit în jur de două săptămâni, iar într-o astfel de condiţie fizică nu poate părăsi spitalul oncologic.

Astfel, în ziua de 14 iulie, tânăra a încetat să mai lupte pentru o şansă la viaţă. Unica sa  dorinta a fost ca cei apropiaţi să-i repatrieze trupul.